> News (in finnish) & Updates > Members > Discography > Live Shows > Reviews > Contact > Media
 

Hei kaikki!

Seuraavassa teillekin luettavaksi bändimme lehdistötiedote liittyen päätökseemme lopettaa puuhastelut XL-yhtyeenä. Soitamme vielä kolme keikkaa marraskuussa ja hyvällä fiiliksellä!

XL FINAALI -konsertit:

To 04.11. Tavastia, Helsinki (klo 23, liput 8 eur)
Ke 17.11. Kimmeli, Joensuu
To 18.11. Klubi, Tampere

12 vuoteen mahtuu mahdottoman paljon hienoja asioita. Jos inspiraatio ja into hiipuvat saattaa olla parasta hakea rohkeasti uusia innokkeita ja väyliä tekemisille. Olemme toteuttaneet bändinä rohkeasti ja sinnikkäästi kaikenlaisia mahdollisia unelmiamme. Lopettamispäätökseen ei liity dramatiikkaa tai kinastelua. Meistä jokainen tekee musiikkia yhdessä ja erikseen entiseen malliin. Ja hyvää musiikkia...

Toivottavasti tavataan XL FINAALI- keikoilla tai muissa merkeissä. XL kiittää kaikesta mahdollisesta kannustuksesta vuosien varrella. Bändejä tulee ja menee, musiikki säilyy ja elää!

Terveisin, Jarmo ja pojat


Tiedote
XL FINAALI

Vuonna 1992 perustettu helsinkiläinen XL-yhtye lopettaa toimintansa tänä syksynä. Bändi julkaisi 12 vuoden aikana viisi studiolevyä, yhden livelevyn sekä omakustanne-DVD:n. Toiminnalle oli ominaista rajoja rikkova yhteistyö monenlaisten huippumuusikoiden, kuten Pekka Pohjolan, Michael Breckerin, Kie von Hertzenin, Pekka Kuusiston, Umo Jazz Orchestran sekä Marzi Nymanin kanssa. Elokuvallista ja eeppistä instrumentaalimusiikkia soittava tunnelmallinen yhtye esiintyi mieluiten kunnianhimoisen audiovisuaalisen toteutuksen kera.

Yhtyeen säveltäjäparivaljakko kitaristi Jarmo Saari ja vibrafonisti Arttu Takalo kommentoivat: "Tämä mainio kokoonpano on tullut tiensä päähän, eikä uusia sävellyksiä, konsertteja tai levytyksiä ole luvassa. Kaikenlainen yhteistyö jäsenten välillä on tässä sopuisassa tilanteessa mahdollista, tosin ei enää XL-nimikkeen alla."

Yhtyeen jäsenet ovat ahkeroineet viime aikoina muissa produktioissa. Jarmo Saaren "Solu"-soololevy julkaistiin syyskuussa, samoin basisti Tuure Kosken "Turgan"-yhtyeen livealbumi. Dj. Bunuel ja Jarmo Saari soittavat Fat Beat Sound System-yhtyeessä ja sen pian julkaistavalla debyyttilevyllä. Arttu Takalon toinen sooloalbumi "Neverstopdreaming" julkaistaan vuoden vaihteessa. Tuure Koski sekä rumpali Tomi Salesvuo levyttävät piakkoin "How many sisters"-yhtyeen kanssa.

XL:
Arttu Takalo - vibrafoni
Jarmo Saari - kitara
Tuure Koski - basso
Tomi Salesvuo - rummut
Dj. Bunuel - äänitehosteet

Timo Kuisma - livemiksaus
Valo Virtanen - valosuunnittelu


XL- diskografia:
"XLent" (Ondine 1995)
"Jukola" (Rockadillo / Pohjola Records 1998)
"Jeti" (Rockadillo / Pohjola Records 1999)
"Live ballet" (Rockadillo / Pohjola Records 2001)
"Surreal" (Rockadillo / Pohjola Records 2002)
"Visual" (Rockadillo / Pohjola Records 2003)

- - -

Vanhat uutiset